Incendiul de vegetatie de langa calea ferata: Ce tipuri de asigurari te pot proteja?

Stirile recente anunta o intrerupere a circulatiei feroviare intre Fetesti si Ciulnita, cauzata de un incendiu de vegetatie in apropierea caii ferate. Acest eveniment ne reaminteste de importanta asigurarilor, mai ales in contextul unor evenimente neprevazute care pot afecta atat bunurile, cat si afacerile.

Ce tipuri de asigurari pot fi relevante in acest caz?

 • Asigurarea de bunuri: Aceasta asigurare poate acoperi pagubele materiale cauzate de incendii, inclusiv cele produse de vegetatie.
 • Asigurarea de raspundere civila: In cazul in care incendiul a fost provocat din neglijenta, asigurarea de raspundere civila poate acoperi costurile aferente daunelor produse tertilor.
 • Asigurarea de intrerupere a activitatii: Pentru companiile care depind de transportul feroviar, o intrerupere a circulatiei poate genera pierderi semnificative. Asigurarea de intrerupere a activitatii poate acoperi aceste pierderi.
 • Asigurarea de transport: Aceasta asigurare poate acoperi pagubele produse bunurilor transportate pe calea ferata, in cazul unor evenimente neprevazute, cum ar fi incendiile.

Este important sa retineti ca:

 • Tipul de asigurare necesar depinde de specificul fiecarei situatii.
 • Este recomandat sa consultati un broker de asigurari pentru a identifica cele mai potrivite solutii de asigurare.
 • Asigurarea va poate oferi liniste sufleteasca si protectie financiara in caz de evenimente neprevazute.


Vacanta la mare: Asigurati-va linistea sufleteasca!

Sezonul estival a inceput oficial, iar litoralul romanesc se pregateste sa primeasca valuri de turisti. Cu toate acestea, odata cu 1 iulie, vin si scumpirile. Preturile la cazare ar putea creste cu 10-15%, asa ca este important sa va asigurati ca sunteti pregatiti pentru orice eventualitate.

Ce tipuri de asigurari va pot ajuta in vacanta la mare?

 • Asigurarea de calatorie: Aceasta asigurare va ofera protectie in caz de accidente, boli, pierderi de bagaje sau chiar anulare de calatorie.
 • Asigurarea de locuinta: Daca plecati in vacanta si lasati locuinta goala, o asigurare de locuinta va poate proteja de riscuri precum incendii, inundatii sau furt.
 • Asigurarea de raspundere civila: Aceasta asigurare va protejeaza de daunele pe care le-ati putea provoca altora in timpul vacantei.
 • Asigurarea de sanatate: Asigurarea de sanatate va poate acoperi costurile medicale in caz de accident sau boala in timpul vacantei.

Sfaturi utile:

 • Inainte de a pleca in vacanta, verificati cu atentie conditiile de asigurare si asigurati-va ca acestea se potrivesc nevoilor dumneavoastra.
 • Alegeti o companie de asigurari de incredere cu o reputatie buna.
 • Nu uitati sa pastrati toate documentele de asigurare la indemana.

Asigurati-va linistea sufleteasca si bucurati-va de o vacanta relaxanta la mare!


Asigurari: Un ghid esential pentru protectia ta

In lumea complexa de astazi, este esential sa ne asiguram ca suntem protejati impotriva riscurilor neasteptate. Asigurarile joaca un rol crucial in acest sens, oferind o plasa de siguranta financiara in caz de evenimente neprevazute.

Exista o gama larga de tipuri de asigurari disponibile, fiecare adaptata la un anumit tip de risc. Iata cateva dintre cele mai comune:

Asigurari de viata: Aceste asigurari ofera o suma de bani familiei tale in cazul decesului tau, asigurand astfel stabilitatea financiara a celor dragi.

Asigurari de sanatate: Aceste asigurari acopera costurile tratamentelor medicale, inclusiv spitalizarea, operatiile si medicamentele.

Asigurari de proprietate: Aceste asigurari protejeaza locuinta ta si bunurile tale personale impotriva unor evenimente precum incendiul, furtul sau calamitatile naturale.

Asigurari de raspundere civila: Aceste asigurari te protejeaza de costurile legale si financiare in cazul in care provoci daune materiale sau corporale unei terte persoane.

Asigurari de accidente: Aceste asigurari ofera o despagubire financiara in cazul unui accident, indiferent de vina.

Asigurari de calatorie: Aceste asigurari acopera costurile medicale, pierderea bagajelor si alte evenimente neprevazute in timpul calatoriilor.

Asigurari de auto: Aceste asigurari acopera daunele materiale si corporale cauzate de un accident de circulatie.

Asigurari de credit: Aceste asigurari te protejeaza de plata ratelor unui credit in cazul unor evenimente neprevazute, cum ar fi pierderea locului de munca sau incapacitatea de munca.

Alegerea tipului de asigurare potrivita depinde de nevoile si situatia ta personala. Este important sa te consulti cu un agent de asigurari pentru a identifica cele mai bune optiuni pentru tine.


Ce tipuri de asigurari te pot proteja in caz de accident feroviar?

Un incident recent, deraierea unui tren in judetul Teleorman, ne reaminteste de importanta asigurarilor in situatii neprevazute.

In contextul acestui eveniment, este important sa analizam ce tipuri de asigurari pot oferi protectie pasagerilor si familiilor acestora:

 • Asigurarea de calatorie: Aceasta asigurare poate acoperi cheltuielile medicale, costurile de repatriere, pierderea bagajelor si alte neprevazute care pot aparea in timpul unei calatorii cu trenul.
 • Asigurarea de viata: In caz de deces sau invaliditate cauzate de un accident feroviar, asigurarea de viata poate oferi o suma de bani familiei celui decedat sau persoanei ranite.
 • Asigurarea de accidente: Aceasta asigurare poate acoperi cheltuielile medicale, pierderea veniturilor si alte costuri asociate cu un accident feroviar.
 • Asigurarea de raspundere civila: Aceasta asigurare poate acoperi daunele materiale sau morale cauzate de un accident feroviar, atat pentru pasageri, cat si pentru terti.

Este important sa retineti ca acoperirea asigurarilor poate varia in functie de compania de asigurari si de tipul de polita. Va recomandam sa contactati un agent de asigurari pentru a obtine informatii detaliate despre tipurile de asigurari disponibile si pentru a alege o polita care sa se potriveasca nevoilor dumneavoastra.


Vara fierbinte, riscuri mari: Cum te protejeaza asigurarea?

Europa se pregateste pentru o vara care se anunta a fi una dintre cele mai fierbinti din istorie. Recordurile de temperatura se bat constant, iar valurile de caldura ameninta sa devina o realitate tot mai frecventa. In acest context, este esential sa ne gandim la riscurile pe care le presupune o astfel de situatie si la modalitatile de a ne proteja.

Asigurarea: un scut impotriva neprevazutului

Asigurarea joaca un rol crucial in protejarea noastra de consecintele evenimentelor neasteptate, inclusiv cele cauzate de schimbarile climatice. Exista o gama larga de tipuri de asigurari care pot oferi o protectie financiara in caz de:

 • Daune cauzate de incendii: Valurile de caldura pot creste riscul de incendii, iar o asigurare de locuinta poate acoperi costurile de reparatii sau reconstructie.
 • Daune cauzate de inundatii: Temperaturile ridicate pot duce la topirea rapida a ghetii si la cresterea nivelului apelor, iar o asigurare de locuinta poate acoperi costurile de reparatii sau de relocare.
 • Daune cauzate de furtuni: Vremea extrema poate genera furtuni puternice, iar o asigurare de locuinta poate acoperi costurile de reparatii sau de inlocuire a bunurilor deteriorate.
 • Daune cauzate de calamitati naturale: Valurile de caldura pot fi considerate calamitati naturale, iar o asigurare de calamitati naturale poate acoperi costurile de reparatii sau de relocare.
 • Daune cauzate de evenimente meteorologice extreme: O asigurare de evenimente meteorologice extreme poate acoperi costurile de reparatii sau de inlocuire a bunurilor deteriorate in urma unor evenimente precum grindina, vant puternic sau ploi torentiale.

Alegeti asigurarea potrivita nevoilor dumneavoastra

Este important sa alegeti o asigurare care sa se potriveasca nevoilor dumneavoastra specifice. Un consultant de asigurari va poate ajuta sa identificati tipurile de asigurari de care aveti nevoie si sa alegeti pachetele care ofera cea mai buna protectie.

Nu asteptati ca evenimentele neasteptate sa se intample!

Asigurarea va ofera linistea sufleteasca de care aveti nevoie pentru a va bucura de vara, stiind ca sunteti protejat in caz de evenimente neasteptate. Contactati un consultant de asigurari pentru a afla mai multe despre optiunile disponibile si pentru a va asigura ca sunteti pregatit pentru orice provocare.


Tarom: Ultimul ajutor de stat si speranta unei viitor profitabile

Compania aeriana nationala Tarom a primit un ultim ajutor de stat din partea Guvernului, conform declaratiilor presedintelui Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu. Aceasta suma, aprobata de Comisia Europeana, reprezinta ultimul sprijin financiar pe care statul roman il poate acorda Tarom.

Ajutorul de stat individual de restructurare, in valoare de 471 milioane lei (aproximativ 94,67 milioane euro), este destinat sa ajute Tarom sa devina profitabila in urmatorii doi ani. Planul de restructurare, aprobat de Comisia Europeana, include o serie de masuri menite sa imbunatateasca eficienta companiei si sa o faca mai competitiva pe piata aeriana.

Aceasta suma se adauga la alte ajutoare de stat primite de Tarom in trecut, inclusiv un ajutor de salvare acordat in timpul pandemiei.

Banii vor fi utilizati pentru a acoperi deficitul de lichiditate al companiei si pentru a echilibra situatia financiara in 2024.

Guvernul spera ca aceste masuri vor contribui la rentabilizarea Tarom si la trecerea sa pe profit incepand cu acest an.


Asigurari: Protectie pentru situatii neprevazute

In viata de zi cu zi, ne confruntam cu o multime de riscuri, de la accidente minore la evenimente majore care ne pot afecta sanatatea, bunurile sau chiar viata. Asigurarile reprezinta un instrument esential pentru a ne proteja de aceste riscuri, oferindu-ne liniste sufleteasca si suport financiar in caz de nevoie.

Exista o gama larga de tipuri de asigurari, fiecare adaptata la un anumit risc:

 • Asigurari de viata: Acestea ofera protectie financiara familiei dumneavoastra in cazul decesului dumneavoastra, asigurand continuitatea bunastarii lor.
 • Asigurari de sanatate: Asigurarile de sanatate va acopera costurile medicale, inclusiv tratamente, interventii chirurgicale si medicamente, oferindu-va acces la servicii medicale de calitate.
 • Asigurari de accidente: Acestea va protejeaza in caz de accidente, oferindu-va despagubiri pentru cheltuielile medicale, pierderea de venit sau invaliditate.
 • Asigurari de locuinta: Acestea va protejeaza locuinta si bunurile din interior de riscuri precum incendii, inundatii, cutremure sau furt.
 • Asigurari de raspundere civila: Acestea va protejeaza de raspunderea financiara in caz de daune cauzate altor persoane sau bunurilor lor.
 • Asigurari auto: Acestea va protejeaza vehiculul si pe dumneavoastra in caz de accidente, furt sau daune.

Alegerea tipului de asigurare potrivita depinde de nevoile si riscurile specifice fiecarei persoane. Este important sa analizati cu atentie optiunile disponibile si sa alegeti o asigurare care sa va ofere protectia necesara la un pret accesibil.

Pentru a va ajuta sa alegeti asigurarea potrivita, va recomandam sa contactati un consultant de asigurari care va poate oferi informatii personalizate si va poate ajuta sa gasiti solutia optima pentru nevoile dumneavoastra.


ASIGURARI CASCO LA PRET DE RCA

Evenimentele meteo extreme din ultimele zile au cauzat, mii de daune semnificative atat la cladiri cat si la masini .
Asiguratorii s-au mobilizat exemplar si pentru rezolvarea rapida a acestora au fost trimise in judetele afectate echipe speciale care sa constate si sa instrumenteze dosarele de dauna.
Pentru a ne proteja de aceste evenimente, care pot afecta pe oricine , aveti O OPORTUNITATE EXTRAORDINARA! Beneficiati de Casco Perfect Cover ( Casco la pret de Rca) si asigurarea facultativa a locuintei , care acopera si astfel de evenimente, din pacate tot mai frecvente si mai devastatoare.
Apelati la oricare dintre brokerii nostri.
Gepa Broker, primul broker din Salaj va ofera cele mai bune solutii!


Va anuntam cand expira polita dvs RCA

Ca intermediar in asigurari va trimitem SMS, mail sau va dăm un telefon prin care va anuntam ca polita RCA expira peste 30 zile, și desigur va oferim oferta cu cel mai ieftin RCA. Ne bucuram sa incheiem în continuare noua asigurare, astfel ne indeplinim si obligatia legala potrivit Legii 132/2017 ce reglementeaza politele RCA.
Va rugam totusi sa nu uitati de mesaje sau telefon, pentru ca aveti responsabilitatea de a circula cu o asigurare valabilă. De asemenea e important sa stiti ca amenda pentru circulatia fara polita RCA este între 1.000 și 2.000 de lei.
Drum bun si fara evenimente!


Ce despagubiri achita BAAR in cazul accidentelor cu autovehicule neasigurate sau neidentificate?

Ce despagubiri achita BAAR in cazul accidentelor cu autovehicule neasigurate sau neidentificate?

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania - BAAR a facut publice cateva precizari privind situatia despagubirilor pe care le poate plati in cazul accidentelor cu autovehicule neasigurate sau neidentificate, dupa ce o serie de informatii eronate au aparut in spatiul public.

"In conformitate cu prevederile art. 36, alin. 5 din OUG 54/2016,incepand cu luna aprilie 2017 Asociatia Fondul de Protectie a Victimelor Strazii - FPVS a fost desfiintata iar atributiile acesteia au fost preluate de catre BAAR. Astfel, FPVS a devenit Directie in cadrul noii institutii, pastrandu-si toate atributiile, printre care si aceea de Organism de Plata a Despagubirilor", a explicat BAAR.

In aceasta calitate, Directia FPVS din cadrul BAAR garanteaza despagubirea persoanelor care au suferit prejudicii in urma unor accidente produse prin accidente de circulatie produse prin intermediul unor autovehicule neasigurate sau neidentificate, astfel:
Daca accidentul a fost provocat de un vehicul neasigurat RCA, desi exista obligatia legala de a avea incheiata o asigurare RCA valabila pentru acel vehicul, se garanteaza si se platesc despagubiri atat pentru daune materiale, cat si pentru vatamari corporale sau decese.
In cazul in care accidentul a fost provocat de un vehicul neidentificat, se garanteaza si se platesc despagubiri numai pentru vatamari de persoane sau decese.
Pentru daunele materiale produse prin accidente de vehicule neidentificate, se garanteaza si se platesc despagubiri numai daca in accident, cel putin o persoana a suferit vatamari care sa necesite pentru vindecare mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale, caz in care se retine o fransiza de 500 euro.
"Dorim sa informam publicul larg ca Directia FPVS din cadrul BAAR nu acorda despagubiri pentru masini gasite avariate in parcare asa cum, in mod eronat, au aparut informatiiin unele articole de presa", a transmis Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

De asemenea, accidentele provocate de pietoni, biciclisti, carute sau orice alte vehicule pentru care nu exista obligatia legala de a fi asigurate RCA, nu se incadreaza in categoriile pentru care Directia FPVS din cadrul BAAR sa poata interveni legal pentru garantarea despagubirii persoanelor prejudiciate.

Nu in ultimul rand, BAAR a precizat faptul ca nu se acorda despagubiri pentru prejudiciile suferite din cauza unor fenomene meteorologice, din cauza gropilor, din cauza poleiului, mazga, pietre cazute de pe versanti, copaci daramati etc.

"Mentionam faptul ca functionarea Directiei FPVS in cadrul BAAR, prin care se acorda despagubiri, in conditiile legii, tertelor persoane prejudiciate prin accidente de circulatie produse de autovehicule neasigurate RCA sau neidentificate, nu exclude obligatia tuturor detinatorilor de vehicule care circula pe drumurile publice de a se asigura RCA", a transmis Biroul.

BAAR a dobandit, in 2017, o importanta sporita pentru piata asigurarilor din Romania. In urma cu un an, BAAR a finalizat preluarea patrimoniului si tuturor atributiilor Fondului de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS). In acelasi timp, BAAR a preluat si intreg personalul angajat al Fondului, astfel incat solutionarea tuturor cererilor de despagubire adresate initial catre FPVS, a fost preluata si finalizata de BAAR fiind astfel asigurata continuitatea in protectia a victimelor.

Conform legislatiei in vigoare, BAAR se constituie ca asociatie profesionala a societatilor de asigurare care au dreptul, in baza legii, sa practice in Romania asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse tertelor persoane prin accidente de vehicule (RCA).


Asigurarea ta, un scut in vremuri incerte: Ce tipuri de asigurari te pot proteja?

Lumea se confrunta cu o serie de provocari, iar evenimentele recente ne demonstreaza cat de importanta este pregatirea pentru neprevazut. Asigurarile joaca un rol crucial in protejarea ta si a bunurilor tale, oferindu-ti liniste sufleteasca in momente dificile.

Ce tipuri de asigurari te pot ajuta sa faci fata provocarilor?

 • Asigurarea de viata: Te asigura ca familia ta va fi protejata financiar in cazul disparitiei tale.
 • Asigurarea de sanatate: Acopera costurile tratamentului medical, oferindu-ti acces la ingrijiri medicale de calitate.
 • Asigurarea de locuinta: Te protejeaza de daunele materiale cauzate de incendii, inundatii, cutremure sau alte evenimente neprevazute.
 • Asigurarea de raspundere civila: Te protejeaza de costurile despagubirilor in cazul in care provoci un prejudiciu unei terte persoane.
 • Asigurarea de calatorie: Te asigura in cazul unor evenimente neprevazute in timpul calatoriilor, cum ar fi accidente, pierderi de bagaje sau probleme medicale.
 • Asigurarea auto: Te protejeaza de costurile reparatiilor in cazul unui accident, precum si de costurile despagubirilor in cazul in care provoci un prejudiciu unei terte persoane.

Alege tipurile de asigurari care se potrivesc nevoilor tale si bucura-te de liniste sufleteasca, stiind ca esti protejat in fata neprevazutului.

Pentru mai multe informatii despre tipurile de asigurari disponibile si pentru o oferta personalizata, contacteaza-ne!


Ce tipuri de asigurari ar fi putut fi implicate in tragedia de pe platoul de filmare "Rust"?

Tragedia de pe platoul de filmare "Rust", care a dus la moartea regizoarei de imagine Halyna Hutchins, a readus in atentia publicului importanta asigurarilor in industria cinematografica.

Asigurari de raspundere civila: Aceste asigurari ar fi putut acoperi costurile asociate cu daunele materiale si morale cauzate de accidentul de pe platou. Asiguratorul ar fi putut fi obligat sa plateasca despagubiri familiei victimei, precum si costurile medicale ale regizorului ranit, Joel Souza.

Asigurari de productie: Aceste asigurari ar fi putut acoperi costurile de productie pierdute din cauza intreruperii filmarilor. Asiguratorul ar fi putut fi obligat sa plateasca costurile de refacere a filmarilor, inclusiv angajarea unui nou director de imagine si costurile de re-filmare a scenelor afectate.

Asigurari de accidente: Aceste asigurari ar fi putut acoperi costurile medicale ale victimelor accidentului, precum si costurile de reabilitare. Asiguratorul ar fi putut fi obligat sa plateasca despagubiri familiei victimei, in cazul decesului.

Asigurari de raspundere profesionala: Aceste asigurari ar fi putut acoperi costurile asociate cu actiunile neglijente ale personalului de pe platou, inclusiv ale actorului Alec Baldwin. Asiguratorul ar fi putut fi obligat sa plateasca despagubiri familiei victimei, precum si costurile de aparare in instanta.

Este important de mentionat ca tipurile de asigurari implicate in acest caz pot varia in functie de contractul de productie si de legislatia locala.


Inundatii devastatoare in Elvetia: Ce tipuri de asigurari te pot proteja?

Imaginile cu inundatiile din Zermatt, Elvetia, ne-au socat pe toti. O statiune de schi populara, izolata de restul lumii, cu trei persoane disparute si pagube materiale semnificative. Evenimentele recente ne reamintesc de importanta asigurarilor, mai ales in contextul schimbarilor climatice si a evenimentelor meteorologice extreme din ce in ce mai frecvente.

Ce tipuri de asigurari te pot proteja in astfel de situatii?

 • Asigurarea de locuinta: Acopera pagubele materiale produse de inundatii, inclusiv deteriorarea cladirii, a bunurilor din interior si a mobilierului.
 • Asigurarea de bunuri: Acopera pagubele produse bunurilor personale, cum ar fi electronice, bijuterii, haine, in cazul inundatiilor.
 • Asigurarea de raspundere civila: Acopera costurile legale si despagubirile pe care le-ai putea plati in cazul in care ai provoca daune materiale sau fizice altei persoane din cauza inundatiilor.
 • Asigurarea de calatorie: Acopera costurile medicale, de repatriere si de cazare in cazul in care esti afectat de o inundatie in timpul unei calatorii.

Este important sa verifici cu atentie clauzele politei de asigurare pentru a te asigura ca esti acoperit in cazul inundatiilor. De asemenea, este recomandat sa te informezi despre riscurile specifice zonei in care locuiesti si sa iei masuri de prevenire a inundatiilor.

In continuare, vom analiza mai detaliat fiecare tip de asigurare si vom oferi informatii utile pentru a te proteja in caz de inundatii.


Calatorii in siguranta cu copiii: Ce trebuie sa stii despre asigurari

Vacanta de vara se apropie cu pasi repezi, iar multi dintre noi ne pregatim de aventuri alaturi de cei mici. Pentru ca vacanta sa fie una relaxanta si lipsita de griji, este esential sa ne asiguram ca suntem pregatiti din punct de vedere legal si financiar.

Politia de Frontiera a atras atentia asupra unor aspecte importante legate de calatoriile cu copiii, subliniind necesitatea unor documente specifice.

Asigurarile de calatorie:

 • Asigurari medicale: Acestea sunt esentiale pentru a acoperi costurile tratamentului medical in caz de accident sau boala in strainatate.
 • Asigurari de anulare: Acestea pot acoperi costurile de anulare a calatoriei in cazul unor evenimente neprevazute, cum ar fi o boala sau o urgenta familiala.
 • Asigurari de bagaje: Acestea pot acoperi costurile de inlocuire a bagajelor pierdute sau deteriorate in timpul calatoriei.
 • Asigurari de raspundere civila: Acestea pot acoperi costurile de despagubire in cazul unor daune cauzate de catre copilul dumneavoastra in timpul calatoriei.

Alte aspecte importante:

 • Documentele necesare: Este esential sa verificati cu atentie documentele necesare pentru a calatori cu un copil, inclusiv pasaportul, viza (daca este cazul), acordul notarial al parintelui/parintilor care nu calatoresc cu copilul, precum si certificatul de nastere.
 • Informatii despre destinatie: Inainte de a pleca, informati-va despre legislatia locala, despre conditiile de sanatate si despre eventualele riscuri specifice destinatiei.

Asigurati-va ca aveti toate documentele necesare si ca sunteti pregatiti pentru orice eventualitate. O vacanta relaxanta si sigura incepe cu o planificare atenta!


Incendiu la Vama Giurgiu: Importanta asigurarilor pentru transporturi

Un eveniment recent, petrecut in noaptea de luni spre marti la Vama Giurgiu, ne reaminteste de importanta asigurarilor pentru transporturi. Un TIR cu peste 20 de tone de carbuni pentru gratar a luat foc, din cauza fumatului in locuri necorespunzatoare, distrugand aproximativ 5 tone de marfa.

Acest incident evidentiaza riscurile la care sunt expuse transporturile de marfa, indiferent de natura lor. Un incendiu, un accident rutier, furtul sau deteriorarea marfurilor pot genera pierderi financiare semnificative pentru transportatori si proprietarii marfurilor.

Asigurarile pentru transporturi ofera o protectie financiara in cazul unor astfel de evenimente neprevazute. Acestea pot acoperi:

 • Pierderea sau deteriorarea marfurilor: Asigurarile de transport pot acoperi costul marfurilor distruse sau deteriorate in timpul transportului.
 • Cheltuielile de salvare: Asigurarile pot acoperi costurile de salvare a marfurilor in caz de accident sau incendiu.
 • Cheltuielile de transport: Asigurarile pot acoperi costurile de transport al marfurilor deteriorate sau distruse la o alta destinatie.
 • Responsabilitatea civila: Asigurarile pot acoperi daunele cauzate de transportator tertilor.

Este important de mentionat ca exista diverse tipuri de asigurari pentru transporturi, adaptate la specificul fiecarui tip de marfa si transport.

Pentru a va asigura ca sunteti protejat in cazul unor evenimente neprevazute, va recomandam sa contactati un broker de asigurari pentru a obtine o oferta personalizata.


Ciclonul Remal: Un apel la reflectie asupra importantei asigurarilor

Recentul ciclon Remal care a lovit Bangladeshul a demonstrat inca o data puterea devastatoare a naturii. Peste 30.000 de case distruse, zeci de mii avariate si 10 vieti pierdute sunt o tragedie care ne reaminteste de vulnerabilitatea noastra in fata fortelor naturii.


Evenimentele de acest gen subliniaza importanta asigurarilor. In contextul prezentat, mai multe tipuri de asigurari pot oferi o protectie esentiala: • Asigurarea de locuinta: Acopera daunele materiale cauzate de calamitati naturale, cum ar fi ciclonii, inundatiile sau cutremurele. Aceasta poate acoperi costurile de reconstructie sau reparatie a locuintei, precum si pierderile de bunuri personale.

 • Asigurarea de viata: Ofera o protectie financiara familiei in cazul decesului asiguratului, asigurand astfel stabilitatea financiara in momente dificile.

 • Asigurarea de sanatate: Acopera costurile tratamentului medical in cazul unor evenimente neprevazute, cum ar fi accidentele sau bolile.

 • Asigurarea de calatorie: Ofera protectie in cazul unor evenimente neprevazute in timpul calatoriilor, cum ar fi accidentele, bolile sau pierderea bagajelor.


Este important sa analizam cu atentie nevoile noastre individuale si sa alegem tipurile de asigurari care ne ofera cea mai buna protectie.


Gepa Broker este alaturi de dumneavoastra pentru a va oferi solutii de asigurare adaptate nevoilor dumneavoastra. Contactati-ne pentru o consultatie gratuita si pentru a afla mai multe despre produsele noastre.


Asigura-te ca esti protejat: Tipuri de asigurari pentru situatii neasteptate

Viata este imprevizibila, iar evenimentele neasteptate pot aparea oricand. De aceea, este esential sa te asiguri ca esti protejat financiar in fata unor astfel de situatii. Asigurarile joaca un rol crucial in acest sens, oferind o plasa de siguranta in caz de accidente, boli, calamitati naturale sau alte evenimente neprevazute.

Exista o gama larga de tipuri de asigurari disponibile, fiecare adaptata la un anumit risc sau nevoie. Iata cateva dintre cele mai comune:

Asigurari de viata: Aceste asigurari ofera o suma de bani familiei tale in cazul decesului tau, asigurand astfel stabilitatea financiara a celor dragi.

Asigurari de sanatate: Asigurarile de sanatate te protejeaza de costurile medicale in caz de boala sau accident, oferindu-ti acces la servicii medicale de calitate.

Asigurari de locuinta: Aceste asigurari acopera daunele materiale produse locuintei tale in urma unor evenimente precum incendii, inundatii, cutremure sau furt.

Asigurari de raspundere civila: Aceste asigurari te protejeaza de costurile legale si financiare in cazul in care provoci daune materiale sau corporale unei terte persoane.

Asigurari de accidente: Aceste asigurari ofera o despagubire financiara in cazul unui accident, indiferent de cauza.

Asigurari de calatorie: Aceste asigurari te protejeaza de riscurile asociate cu calatoriile, cum ar fi accidente, boli, pierderi de bagaje sau anularea zborurilor.

Asigurari de auto: Aceste asigurari acopera daunele materiale si corporale produse de vehiculul tau, precum si costurile reparatiilor in caz de accident.

Asigurari de bunuri: Aceste asigurari protejeaza bunurile tale personale, cum ar fi bijuteriile, electronicele sau operele de arta, de pierderi sau deteriorari.

Asigurari de credit: Aceste asigurari te protejeaza de riscurile asociate cu creditele, cum ar fi incapacitatea de plata in caz de boala sau accident.

Asigurari de garantie: Aceste asigurari ofera o garantie suplimentara pentru produsele pe care le achizitionezi, protejandu-te de defectiuni sau defecte.

Alegerea tipului de asigurare potrivita depinde de nevoile si riscurile specifice fiecarei persoane. Este important sa te informezi cu atentie despre optiunile disponibile si sa alegi o asigurare care sa te protejeze in mod optim.


Accesul cu caini ghizi in magazine: Ce trebuie sa stii despre asigurar

Recent, o situatie nefericita a readus in atentia publicului problema accesului persoanelor cu dizabilitati, insotite de caini ghizi, in spatiile publice. Dincolo de aspectele legale, un astfel de eveniment ne poate face sa ne gandim la diverse tipuri de asigurari relevante in acest context.

Desi articolul de fata nu ofera solutii concrete si nu are rolul de a inlocui consultanta specializata, vom explora cateva tipuri de asigurari ce pot fi relevante:

 • Asigurarea de raspundere civila pentru afaceri: Aceasta asigurare poate proteja comerciantii in cazul in care un client (inclusiv unul insotit de un caine ghid) sufera un prejudiciu in incinta magazinului, din vina comerciantului.
 • Asigurarea de raspundere civila fata de terti pentru animale: Aceasta asigurare poate fi utila pentru proprietarii de caini, inclusiv cei de caini ghizi, acoperind daunele provocate de animale tertilor.
 • Asigurarea de accidente: Aceasta asigurare poate oferi compensatii in cazul unor accidentari, putand fi relevanta atat pentru persoanele cu dizabilitati, cat si pentru angajatii magazinelor.

Este important de retinut ca fiecare asigurare are termeni si conditii specifice, iar exemplele de mai sus au un caracter informativ general. Va recomandam sa consultati un specialist in asigurari pentru a identifica solutiile potrivite nevoilor dumneavoastra.


ASIGURARE PENTRU BICICLISTI

Zilnic au loc cel putin un accident in care sunt implicati biciclisti.
Avand in vedere ca sezonul cald se apropie tot mai multe persoane apeleaza la acest mijloc de transport sanatos si rapid. Totusi mersul pe bicicleta se poate dovedi si foarte periculos. Conform statisticilor numai in capitala zilnic are loc cel putin un accident in care sunt implicati biciclist. Cum ne putem proteja?
Avem o asigurare de accidente si raspundere civila pentru biciclisti. Aceasta asigurare poate acoperi urmatoarele riscuri: deces din accident, invaliditate permanenta din accident, spitalizare din accident, fracturi, cheltuieli suplimentare, raspundere civila fata de terti.
Va place mult acest mijloc de transport? Bucurati-va de el si protejati-va viata cu asigurarea de accidente si raspundere civila pentru biciclisti.


RCA - accidente cu vatamari corporale

Desi legislatia cu privire la despagubirea victimelor sau a urmasilor acestora in urma accidentelor rutiere pe politele RCA, este suficient de clara, inca mai sunt informatii eronate cu privire la despagubirile ce se pot acorda de catre societatile de asigurari in astfel de situatii.
Este adevarat ca un astfel de eveniment are o latura penala, care trebuie finalizata cu o ordonanta data de procurorul de caz, insa dupa aceea pe partea civila se acorda despagubiri FARA CA ASIGURATUL SA AIBA DE PLATIT IN MOD DIRECT VREO SUMA , daca nu se depaseste limita de pe polita RCA. Sigur ca clasa de B/M a asiguratului va fi afectata, insa acest lucru se intampla in mod normal in urma oricarei daune in care este stabilita vinovatia pentru asigurat.
Asadar cei aflati in acesta situatie sa faca demersurile necesare pentru obtinerea de despagubiri.
GEPA BROKER ofera consultanta in aceste cazuri, care pot fi destul de anevoioase pentru PAGUBITI, de aceea e bine sa aveti alaturi specialisti!


GEPA BROKER DE ASIGURARE SRL

Telefon: 0260610700
E-mail: reinnoiri.gepa@gmail.com

STR.TUDOR VLADIMIRESCU,NR.40,BL.B42,BIR.1
LOC.ZALAU,JUD.SALAJ
CAPITAL SOCIAL 25000
J31/165/2010
CUI 26980269
BT : RO22BTRLRONCRT0016681903

Se incarca ... asteptati